Sista dagen i november

Sista novemberdagen. Det tackar vi för. Även om det började bra och var helt ok ett bra tag, så har de sista dagarna varit precis såsom november brukar vara. Kylan hjälper så fint till… eftersom den utmärkta vädertjänsten i vårt grannland hotar med närmare –20 på torsdag morgon, så fixade jag en nyare och tjockare halsduk till Ellet. Är så orolig att han ska frysa i skolan.Bussväntan 
I morse på väg till bussen. Vi är en hel del som ska med…Låna, låna, LÅNA!! 
En sak som retar mig är alla dessa ständiga brev jag numera får där de vill att jag ska låna och köpa en massa saker. Nog kommer det något brev i veckan från något suspekt kreditföretag som vill att jag ska låna pengar av dem. Nu har ju jag lärt mig ett och annat gällande detta och det går direkt ner i sopen, men tänk de som precis har kommit på grön kvist och får sådant här i brevlådan och där karaktären är svag. Där jakten på det senaste märket är viktigare än allt annat. De åker ju dit igen eftersom de tjatar hål i huvudet på en med alla utskick…  Jag tycker det är för lätt att låna pengar idag. Faktiskt.

Som sagt, tidigare när min ekonomi var mer ansträngd, då kom det sällan sådant här i brevlådan. Men nu när min ekonomi mår bättre då försöker de igen… nu kan jag ge fan i det, men nog har tanken funnits där i svaga stunder att ta ett litet lån igen för att skaffa ny soffa… men jag ska inte in i den karusellen igen…

Nu är det dags att skicka julkort igen. Det blev jag varse när killen till höger låg i brevlådan. För han är Postens omslagspojke i år. Fast jag har slutat att skicka julkort helt nu. Tycker att den digitala varianten duger så bra för mig. Jag lider inte av några nostalgiska skäl att fortsätta som förr…

Frida har fått halstabletter idag från Apoteket samt nässpray. Hon klagar på halsont och blir troligtvis hemma även i morgon. Själv så ska ytterligare en kurs förberedas på jobbet, den här gången med 4 kompletta arbetsstationer. Testerna av Office 2010 fortsätter och nu är det tre som är “försökskaniner” på jobbet förutom storkaninen himself… (;-)

101130_03