Toffeltaxi, vänskap & tacksamhet

Trots att jag känner mig ganska risig så är hjärtat idag ganska positivt och fyllt av tacksamhet. Jag har ju av den fine “Karl-Bertil” fått ett bidrag, men jag har inte orkat att handla hem något för denna förkylning som jag har drabbats av. Den generösa gesten har bott i mitt hjärta flera dagar.

Så jag tog mod till mig i morse och messade Tofflan för att fråga om skjuts till den lokala butiken. Tror ni inte att denna vänliga själ kom och hjälpte mig:Tofflan Taxiservice
Tänk vad våran relation har förändrats. Tidigare och då speciellt under första året då var jag misstänksam och jag hade svårt att se henne och Anna tillsammans. Jag ville klara mig själv och gå vidare. Inte känna beroende av dem och speciellt inte mitt ex. Under åren så har det varit några konfrontationer, men inget riktigt allvarligt faktiskt.

I våras så var det som om jag var klar med detta då jag ifrågasatte vissa saker mot bättre vetande och efter efter den gången så känns hon verkligen som en riktig vän till mig. Tänk hur det kan bli, men jag är väldigt tacksam för att det har gått så här bra emellan oss och att hon har fått mig att “vakna upp” gällande vissa saker.

När vi träffas nu så kan vi tramsa ganska rejält och Anna bara tittar på oss. (;-) Men hon påminner en del om mig och vi förstår varandra bättre och bättre. Så det om något, är ju den stora positiva saken med min och Annas skilsmässa. Att jag fått en ny vän som det är svårt att inte tycka om. Hon är väldigt rak och ärlig emot mig och det behöver jag. Jag har förstått att många har svårt att klara av detta, men för mig är det nödvändigt nu att ha människor omkring mig som inte duckar. De är få, men så viktiga.

Så när jag gick och plockade i affären så pratade vi samtidigt, ja det var som ett litet redaktionsmöte (;-). Hon säger så bra saker som får mig att tänka ett steg längre och inte fastna i mitt ältande. Livet är bra märkligt egentligen, och det är inte bara skit med allt som händer. Så nu fick jag det sagt också… (;-)

Ni vet väl att Tofflan denna vecka även skriver på UNT? Missa inte det! Skrivrummet hittar ni här!

Till “Karl-Bertil” vill jag också redovisa att en del av summan nu är använd på basvaror och det som behövs för nästa vecka när barnen kommer. Jag är dig evigt tacksam, det vet du!Tack "Karl-Bertil"
Min förkylning gör att det blir en lugn dag idag. Jag vill må bättre tills barnen kommer i morgon och kan då bara vila och ta hand om mig själv. Förresten, vad skulle jag göra om jag var frisk? (;-) Hårfin skillnad… hehehe Försöken att läsa kungaboken fortsätter. Jag har så hiskeligt svårt att fokusera just nu.

6 svar till “Toffeltaxi, vänskap & tacksamhet”

 1. Jontas: Jag har nog känt både ock i detta fallet, men tiden och accepterandet har gjort sitt till. Sen att Tofflan är som hon är, det har också gjort saker och ting lättare.

  Mari: Tack! Ta hand om dig själv. Kram!

  Tofflan: Jag menar vartenda ord. Varma kramar!

  fruhatt: Visst är hon. Kram

 2. Hej !

  Ja, visst är det underbart med riktiga vänner ,de man kan prata om allt med 🙂
  Tyvärr så är det inte alla förunnat att ha en 😦
  Men även jag har en sådan vän & vi kan prata om allt ,skratta & gråta tillsammans & delar alla tankar & funderingar .
  Synd bara att hon bor på väskusten – men dagliga tel.samtal & många sms blir det 🙂

  Var rädd om dig,krya på dig & ha det bäst 😉

  Kramar om 🙂

 3. Misstänksamhet är väl ganska naturligt initialt när det kommer in en ny människa i ens liv som man inte har en relation till? Hellre det än svartsjuka, för det är direkt ohälsosamt. 🙂

Kommentarsfunktionen är stängd.