Kjöller har fått kön på hjärnan

Går det att ta Hanne Kjöller på allvar? Återinför flickskolan skriker rubriken emot oss och självklart så blir det ju det man fokuserar på i hennes krönika, inte det andra om bättre insyn för föräldrar när skolor undersöks av olika anledningar.

Kjöller skriver på fullaste allvar detta:

Till sist i detta tidevarv av friskolor med än den ena, än den andra profilen funderar jag över varför ingen flickskola startats. Nej, inte den gamla sortens utan en modern, feministisk variant som bygger på inställningen att flickor har rätt till sin egen utveckling. På samma sätt som musik- eller matematikbegåvade har specialskolor för att inte hållas tillbaka av mindre begåvade klasskamrater, borde väl flickor kunna få en specialskola för att slippa hållas tillbaka av mindre begåvade och mer störande pojkar.

Jämställdhet på feministernas villkor, eller? Det är som vanligt alltså… En modern och feministisk flickskola där flickor har rätt till sin egen utveckling säger hon. Så det kriteriet räcker alltså i hennes världsbild? Att man är flicka.. ingenting annat spelar någon som helst roll alltså?

Ni hör väl hur korkat det låter. Att enbart utifrån sitt kön få gå i en egen klass är som att backa bandet långt tillbaka i tiden och jag undrar faktiskt hur många normalt funtade flickor som vill detta i dagens Sverige? För vad gör vi med de mindre begåvade och mer störande flickorna då, Kjöller? Eller finns dom inte? Javisst ja, de är ju flickor och då spelar det ju ingen roll….

Det är alltså såhär modern och feministisk argumentation bedrivs år 2010 i Sverige? Det är inte undra på att det blivit en backlash gällande allt som har med feminism att göra när dessa stollar får fritt spelrum i riksmedia.

När Gömdaskandalen var som mest intensivast så kunde ju inte Kjöller heller låta bli att påpeka att det handlade om könet och inte om sakfrågan. Kjöller verkar ha fått kön på hjärnan.

Läs även andra bloggares åsikter om Hanne Kjöller, flickskola, jämställdhet, backlash, Gömdaskandalen, intressant?

6 svar till “Kjöller har fått kön på hjärnan”

 1. fruhatt: Ibland tror jag att hon skriver där enbart för att provocera.

  Tofflan: Där är jag med dig, men att basera det enbart på kön är helt fel.

  Fredrik T: Men hon retar ju bara folk, när man inte ens kan ana sig till att hon använder sig av en ”skruvad slutkläm”.

  Inna: Helt enig med dig i den här frågan.

  Anders Lotsson: Ja, det är väl så hon menar…? Hur det nu ska gå till?

 2. Menar hon att flickorna ska gå i speciella flickskolor, men att pojkarna ska gå i blandade klasser?

 3. Vissa feminister är VÄLDIGT enkelspåriga och förstör för oss alla kvinnor och män som tror på JÄMSTÄLLDHET.

  Den största segregeringen i skolan är socioekonomisk, inte könsbunden. Basta. Tycker jag.

 4. Att den sista delen i Hannes inlägg skulle tas på ”fullaste allvar” skulle jag knappast ta för troligt. Jag läser det som skruvad slutkläm för att lösa ett vanligt problem.

 5. Uj då! Det låter ju lite väl enkelspårigt, kan jag tycka. Jag tror inte på segregering mellan könen, däremot kan jag köpa att man har olika klasser/skolor för att stimulera olika kunskaper/intellekt. Detta är inte en könsfråga, nej! Tycker jag.

 6. Jag är så oerhört trött på henne . Min äldste son får nästan raseriutbrott då han läser hennes artiklar i DN .

  Kraaaam!

Kommentarsfunktionen är stängd.