Skruttiga mannen

Trots att huvudet dunkar, kroppen värker och halsen river så har jag svårt att slappna av. Sitter i ett tyst vardagsrum med två katter som sover i soffa och fåtölj. Jag har lagt in madrassen på golvet och det enda jag hör är klockan som tickar och ibland skolklockan som ringer in.

Med min historia senaste åren så får jag nästan dåligt samvete för att jag är hemma från jobbet en dag. Detta är ju första gången sedan juni 2009 och det känns inte alls bra. Men jag orkar helt enkelt inte. Hoppas att det känns bättre i morgon och lite besviken är jag på de röda solhattarna och c-vitaminerna den här gången. Men det klart, det kanske hade varit ännu värre utan dem.

Ligger en stund, kanske somnar till lite men vaknar sedan av snark- och snorerier. Fast jag ska inte klaga. Försöker sluta med att tycka så jävla synd om mig själv så fort det är något… fast det klart att när man är själv så förstärks det behovet tror jag. Att känna att någon bryr sig om en.

Hoppas att det är bättre i morgon så jag orkar ta mig till jobbet. Det värsta är värken i lederna som gör att jag knappt orkar ta mig upp för att göra det mest basala behoven. Vi går inte in mer på detta utan idag är jag den skruttiga mannen. Punkt och slut med det.

3 svar till “Skruttiga mannen”

 1. Klart att du ska vara hemma när du är sjuk! Ge dig inte iväg i morgon om du inte känner dig OK. Solhatt och C-vitamin ska man nog kanske äta förebyggande… Men tryck i dig, det skadar ju inte!

 2. Krya på dig vännen. Är man sjuk får man vara hemma, utan att få dåligt samvete. Basta.
  Och är du hemma minskar risken att du smittar andra.

  Jag förstår precis vad du menar om att känna sig ensam och tycka-synd-om-mig-känslan. Det suger att vara ensam i vissa situationer.
  Tur att vi kan trösta varandra genom cyberspace.

  KRAMAR

  ps.
  Tack för att du stöttar och peppar. Det betyder mycket för mig. Så här sänkt har jag aldrig varit i hela mitt liv.

 3. Krya på dig, Skruttige Mannen! Ha inte dåligt samvete för att du är hemma en dag eller två. DU vet att DU är SJUK och dina arbetskamrater är förmodligen tacksamma över att du inte sprider farsoten vidare. Klappa på katterna och självömka med gott samvete. Kram!

Kommentarsfunktionen är stängd.