Nickis, IKEA och kokoskakor

Fan vad nöjd jag är med den här dagen. Har känt mig så lugn och harmonisk och då har jag ändå utsatt mig för saker som normalt sätt inte är de roligaste här i livet för mig. Bussresa mot stan.
Ellet och jag tog bussen mot Nickis Äventyrslek. Födelsedagskalas stod på programmet, det andra på Nickis på kort tid.
På väg till Nickis...
På väg i det fina vädret.
Dags för kalas!
Framme!

Sluta fota nu, pappa!
Ellet tröttnade på mig och mitt fotande tillslut. Vi var lite tidiga så vi fick vänta en stund. Men när kompisen och hans pappa kom, då gick jag vidare till…IKEA Uppsala
IKEA! Det är mod att ta sig dit en röd dag. För mig i alla fall. Tänkte att jag skulle ögonshoppa lite och få inspiration till att ta tag i sådant som just nu ligger på is. Klockmania!
Klockor i massor till billigt pris. Jag tog ingen eftersom mobilen funkar utmärkt som väckarklocka. Däremot så blev jag väldigt sugen på:

IMAG1307 IMAG1308 IMAG1309 IMAG1310
Detta med spis är någonting jag måste ta itu med snart. Den spis vi har är undermålig och så gammal, ful och trött i reaktionen. Skulle väldigt gärna vilja ha en ny med häll…Oundvikligt...
Självklart så har IKEA rustat rejält för julen redan nu. Det var kulor, tomtar och bockar i stora upplagor.
Dagens Jerry
Bara sådär liksom. I rulltrappan på väg ut från IKEA.
Väntan 
Kalaset var bra, men mer ville Ellet inte berätta. Vi tar det ikväll sa han.

Jag var ju klar på IKEA en stund innan kalaset var slut och det var ju inga som helst problem att ströva omkring därinne med en massa andra människor. Kanske är det så att jag TROR att jag inte ska greja vissa saker fortfarande, men när jag väl är i det så funkar det hur bra som helst.

Jag kollade soffor, spisar och plockade på mig örngott, lakan och gardiner i härlliga färger. Ellet ska få en ny gardin och i kryptan så ska det äntligen komma upp en rosa sak. Passade också på att handla lördagsgotta eftersom det är så billigt på IKEA. Det blev chips, chokladkakor, daimpåse och kolor.

Fish & chips i svensk variant på DAX blev min lunch. Helt ok, men det slår ju inte det som serveras i London… När jag stod och väntade på Ellet utanför Nickis i solen så dök en karl på mig. Jag såg inte vem det var först, men tala om att jag blev förvånad när jag såg att det var A från jobbet. Möten sker på det mest märkliga sätt i detta som kallas för livet…Vad är det i trädet som hänger och slänger?
Vi handlade på ICA i förorten och på vägen hem så såg vi detta i ett träd. Vad är det som hänger och slänger?
Skor! 
Inte bara ett utan två par skor! Någon har roat sig med att kasta upp skor i trädet.Ellet gör kokoskakor
Häromdagen så lovade jag Ellet att vi skulle göra kokoskakor. Så när vi kom hem så var det dags att göra något gott till kaffet. Recept (pdf-fil)

Ellet gjorde det mesta själv och jag passade på att filma honom lite:

Jättegoda! 
De blev jättegoda och att få paltkoma för att jag moffar kokoskakor är väl inte det ultimata, men det gick inte att låta bli. Vi har dock några kvar till fikat i morgon. Kvällsmaten som är tacos får nog vänta lite…

Nu sitter båda katterna och stirrar på mig. De vill inte vänta på kvällskäket, det vet jag. Så jag får avsluta med att återigen konstatera att dagen varit riktigt bra. Jag hoppas att det fortsätter på det här sättet i många många dagar nu…

3 svar till “Nickis, IKEA och kokoskakor”

 1. Mari: Jag åt för dig och det kände jag länge efteråt. Tänk dig själv.. paltkoma på kokoskakor… (;-) En fortsatt trevlig helg till dig. Kram!

  Kaiza: Det vore roligt. Jag är inte mer fantastisk än vad du är. Jag är som jag är. Kram och en fin söndag till dig!

 2. Om jag någonsin kommer till Uppsala så måste jag bara träffa dig. Du är en sådan oerhört fantastiskt människa i mina ögon. Ha en fortsatt trevlig helg!

 3. Hej !

  Åh, dessa kokoskakor – älskar dem !
  Min mamma brukade göra dem när jag var yngre & så var det jag som bakade bullar för det kunde hon inte sa hon 🙂

  Äta en kokoskaka lr 2 för mig med är du snäll 🙂

  Ha en fortsatt bra kväll & helg !

  Kram Mari 🙂

Kommentarsfunktionen är stängd.