Lördagsrörelse

Ut i skogen för att titta efter svamp och bestiga Tipptoppen. För att röra på fläsket och få frisk luft. För att sedan köpa lördagsgodispåse och chips till kvällsmyset. För att.Kronans Droghandel
På väg mot toppen så hittade vi den här skylten. Varför heter det Kronans Droghandel? Det låter så… …skumt på något vis.
Tunneln
Ovanför går Upptåget och i tunneln så hittade vi ett graffittiporträtt på…Britt Ekland?
….Britt Ekland! Vafan gör hon i en tunnel i byn?? (;-)
Gamla huset 
Vi har inte varit förbi gamla huset på väldigt länge, jag minns faktiskt inte att jag varit förbi där sedan jag flyttade (förutom via bil en gång). Så vi tog oss en promenad dit och tror ni inte att tjejen som köpte huset var ute med ena barnet. De var på väg, men vi hann prata lite. De hade dränerat hela grunden och satt i luftpump mot radonet. På baksidan så hade de fixat i ordning ett snyggt trädäck. Hon var som sagt på väg och sa att vi var välkomna in eftersom hennes kille var hemma om vi ville titta. Men jag kände att det räckte för mig att titta på huset… ….jag såg faktiskt att de flesta av syrenbuskarna var kvar och det gladde mig. Tyvärr så hade päronträdet Carola dött… Anna hade på baksidan en stor stång med en röd topp där tanken var att det skulle ha växt någonting som jag nu inte kommer ihåg namnet på. Den var i alla fall borttagen nu.

“Farmor” fanns också kvar i huset mittemot. Tror ni inte att hon påpassligt kom ut, men jag tittade inte ens dit utan fortsatte att prata med tjejen en stund. Hon skulle på bio så vår pratstund blev inte så långvarig. De trivdes och skulle nog bli kvar ett tag till som det verkade.

Måste säga att huset för mig numera inte är så känslomässigt laddat. Det känns liksom som om den tiden är avklarad för min del.
Gamla busshållplatsen
De hade fixat till vägen en bit från huset. Busshållplatserna var fina och en cykel- och gåbana hade asfalterats. Men vi fortsatte mot vårt mål…Tipptoppens topp
Uppe på Tipptoppen.
Biggest Loser-träning!
Ellet fick för sig att vi skulle köra Biggest Loser-tävling. Jag var den enda tävlande och jag skulle kasta mig ner för backen… en liten filmsnutt blev det av det hela också:

Köttbullen
Så glad att jag kom levande från backen…Elletdans
Sen var både jag och Ellet på spexhumör. Dans a la Ellet…Ellet spexar
Sen spelade Ellet en rolig gubbe som skrek och hade sig…Lördagsgotta
En godispåse för 20 kronor. Det roliga med Ellet är att han alltid självmant tar lagom med godis och överdriver aldrig. Jag behöver liksom aldrig säga till honom att det är för mycket, utan det är snarare tvärtom. Väluppfostrad pojke!Gubben
Ellet tog en bild.
Fina Ellet!
En guldklimp.

Svampen då? Nej, vi hittade bara konstiga saker som vi inte vågade ta med oss hem. Men vi fick över 2 timmar med frisk luft och en ganska lång promenad. Dessutom så fick jag känna på en Biggest Loser-övning som Ellet hade knåpat ihop.

3 svar till “Lördagsrörelse”

  1. Det är ju egentligen först på senare år som ”drog” har blivit något negativt. Förut (före 50-talet?) så var ju det bara en benämning på en produkt som vilken som helst. Det finns ju massvis med ord som har haft en betydelse och som sedan fått en annan (och av någon anledning så kom dök ordet ”runka” upp i huvudet som ett exempel 🙂

    Att det heter just Kronans Droghandel beror på att det var apoteket Kronan i Göteborg som 1907 började som återförsäljare av droger till andra apotek.

Kommentarsfunktionen är stängd.