Skuldfri, ekorrbesök & beröm på jobbet

Att trycka på knappen och skicka iväg den sista tusenlappen var en riktig kick. Nu är jag skuldfri från en långdragen och seg skuld som jag har betalat av på länge. Men nu tillfaller denna tusenlapp mig själv istället nästa månad. Det kommer att göra skillnad.

ekorre_2010 I morse när vi höll på med morgonrutinerna så krafsade det på altandörren. Vanligtvis så brukar det vara Felix som varit ute och härjat en hel natt, men tala om att jag blev förvånad när jag nu såg att det var en liten ekorre. Våra blickar möttes snabbt och tala om att den lille ekorren fick fart. När han såg mig så blev han livrädd. Han var så liten och söt och för en liten stund hoppades jag att han skulle komma tillbaka, så jag fick se honom igen, men icke. Men det var en häftig grej att vara med om.

Idag fick jag beröm på jobbet och det är jag inte bortskämd med. Det kändes bra. Ofta så tar ju arbetskamraterna kontakt med mig när det är fel på någonting och de behöver hjälp. Det är liksom alltid negativt eller hur jag ska uttrycka det och även ibland irritation. Många förväntar sig att allting alltid ska fungera utan problem. Det förutsätter nästan det och strular det någon gång med dator, e-post eller internet så ska det fixas på stört. Tar det lite tid, så är det inte roligt att ha med vissa att göra. Dock är de flesta juste och har förståelse för att jag inte är någon trollkarl och kan lösa allt direkt. Men som sagt, beröm är ovanligt och att få det uttryckligen gör mina dagar lättare på jobbet.

Ikväll blir det fredagsmys med Frida och Ellet. Vi kollar på Idol 2010 tillsammans och äter gott framför TV:n. Två saker säger jag om det: Olle Hedberg och Jay Smith!

I morgon ska vi ta oss ner på stan och loppmarknaden som är på Vaksalatorg. Den har jag inte besökt på länge, så det ska bli roligt. Sen hoppas jag att få träffa Tofflan och uppdatera mig om läget och hur det går för henne med livet. Det vore också pricken över i:et om vi hittade en vinylspelare åt Frida. Hon har så länge önskat sig en sådan och nu har jag äntligen möjlighet att införskaffa en. Tips emottages tacksamt!

4 svar till “Skuldfri, ekorrbesök & beröm på jobbet”

 1. Det är märkligt att man är så dålig på att berömma varandra på jobbet. Inte bara på jobbet för den delen. Det är överallt. Negativa kommentarer och ”varför har du inte gjort…” finns det ju mycket av. Men det verkar svårt för folk att bjuda till och säga när man tycker att något var bra. Men man blir ju så glad av att få beröm!

  Kram på dig!

 2. Beror lite på vad hon skall koppla vinylspelaren till för anläggning…

  Om hon har en ingång för skivspelare på förstärkaren går det bra med en bättre begagnad, men om hon inte har det (en nyare anläggning) så behöver hon en med inbyggd RIAA-förstärkare och kanske även USB-utgång.

  http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=152536817

  http://www.kjell.com/?item=33210

  Personligen tycker jag att Clas Ohlson-varianten är lite snyggare, men det är ju en smaksak.

Kommentarsfunktionen är stängd.