Tack Camilla Henemark! Tack!

Tårarna vill inte sluta komma efter det att jag sett och lyssnat på Camilla Henemark i Nyhetsmorgon. Hon knockade mig helt.

Hon visar sådan styrka som vågar berätta helt öppet om sina psykiska problem de senaste åren. Det går rakt in i mig eftersom jag känner igen mig i en del av det hon säger. Att se henne där, fräsch och modig, och berätta om detta smärtsamma och jobbiga ger en sådan som mig hopp.

Camilla Henemark har verkligen visat vad en människa kan göra med sitt liv. Att det finns hopp trots att man i princip varit i helvetet. Hemlös och helt utslagen men ändå så fanns där en liten gnista som vägrade att dö. Det, tillsammans med anhöriga som vägrar ge sig, gör att man aldrig ska ge upp. Hon berör mig så väldigt mycket och jag nästan skäms över mitt eget agerande de sista åren. För att jag inte tar vara på det liv jag har.

Tack Camilla Henemark! Tack, tack för dina viktiga ord i Nyhetsmorgon! Här kan du själv se intervjun med Henemark!

Läs även andra bloggares åsikter om Camilla Henemark, psyke, nyhetsmorgon, intressant?

7 svar till “Tack Camilla Henemark! Tack!”

 1. Tusen tack Camilla för att du pratar om,
  detta ämne som är jätteviktigt.Folk är så rädda för att visa känslor tyvärr.

 2. Hej!

  Jag började blogga för ca. en vecka sen för att dela med mig av mina erfarenheter av psykisk ohälsa. Detta för att sprida (H)järnkolls kampanj- slå hål på myter om psykisk ohälsa. Samt att förmedla mina strategier i relation till depression, ADD, och att få tillbaka livsviljan. Jag och Camilla träffades faktiskt på samma avdelning. och jag råkade se intervjun igår på Tv4play. Har du tid och lust, titta gärna förbi min sida!

  http://adhdsystern.bloggsida.se

 3. Att vara framgångsrik och väldigt vacker som Camilla Henemark gör ingen immun mot livets katastrofer. Allt kan vända, för vem som helst, bara på en dag. Därför är det viktigt att ta psykisk ohälsa på största allvar. Värna om välfärden och ta hand om varandra.
  Hon får all min beundran! Starkt!

 4. Kim: Jag har tittat på det en gång till och jag beundrar henne än mer. Så modigt att prata om detta och det behövs så väl människor i det offentliga rummet som vågar vara positiva förebilder.

  Ann Helena: Ja, det kanske fanns en anledning till att hon var ”hård”?

 5. Jag såg påannonsen, men TV4 har så mycket skräp emellan så jag missade resten. Har dock alltid uppfattat henne som en hård människa, men det är väl bra om motsatsen också kommer fram.

Kommentarsfunktionen är stängd.