Svampjakt i skogen

Jag, Ellet och Anna tog oss idag ut i skogen. Inte så långt ut, men ändå så att man fick sig en dos av skogen, vilket jag med glädje känner av när jag skriver detta. Skogströtthet, det är skönt det.100828_01 
Innan vi drog till skogs så kollade vi lite i en svampbok. 100828_02
Ellet studerar en svamp. Ätlig? Nja, tveksamt så den blev kvar i skogen.100828_03
En bild av en ståtlig… ja, vad då?100828_04
Ellet in skogsaction.
100828_05  
Far och son letar svamp.
100828_06
Dagens skörd var väl inte mycket att yvas över. Vi kollade i svampboken och fick namn på det mesta, men det har jag glömt nu. Stolt fjällskivling eller något sådant tror jag att de stora heter. En konstaterad kantarell hittade Anna. Det var allt, men det gör inget. Det var skönt att komma ut i skogen. Det mest spännande nu är om Anna gör något av svamparna, eller inte? (;-)100828_07 
Ellet var så duktig när han identifierade svamparna i boken.100828_08
Vi fikade tillsammans hemma hos Anna och sen gick vi till den lokala butiken. När vi var klara så konstaterade Ellet att jag skulle gå hem till mig och då blev det lite jobbigt. Jag tror han gillar när mamma och pappa gör saker tillsammans. Det kändes så. Men det är ändå bra mycket bättre nu än det var för ett år sedan…

Jag är så glad att vi kan umgås på det här sättet så att Ellet ser att man kan vara vänner, trots att man har skiljt sig. Det finns så mycket som vi alla vinner på detta. Jag vet ju hur det kan gå till och just den erfarenheten gör att jag bestämt mig för att aldrig hamna i den sitsen.