Klaus Nomi är värd en chans

Klaus Nomi är verkligen värd att lyssnas på tycker jag. Det är inte ofta jag känner såsom jag gör när det gäller en ny artist (för mig), men i och med att ni inte ens reagerat på mina tidigare inlägg om Nomi så känner jag att jag vill skriva om honom en gång till. För han är bra och han är värd en chans till.

För han är verkligen någonting alldeles extra. Ja, som sagt ni har ju inte kommenterat i någon av posterna om Nomi så antingen tror ni att jag blivit helt galen eller så delar
ni inte min entusiasm gällande Nomi.

Så nu försöker jag för tredje gången, ge Klaus Nomi en chans på min blogg för det är han verkligen värd.
 

klausnomi4

Fast det är så att Nomi kräver lite inlyssning. Det handlar inte om det direkta i tyskens fall. Man måste både lyssna och ta in det där speciella för att se att karln är ett geni. För jag är snart på gränsen att tycka så. Hans röst, hans uttryck är så annorlunda och för mig livgivande. Klaus Nomis musik har under de dagar jag lyssnat på honom givit mig så mycket. Ja, jag gillar verkligen Klaus Nomi.

För att försöka få er att förstå att Klaus Nomi är värd en chans till, så lyssna på dessa klipp jag bifogar nedan. Han är något alldeles speciellt, även om man till en början inte tycker det. Ge karln en chans… (;-)

Nomi song:

 

Total Eclipse :

 

The Cold song. En fantastisk sång och vilken känsla:

 

Ger ni Klaus Nomi en chans till.?

Nomilänkar:

Klaus Nomi hemsida
The Nomi Song

Klaus Nomi på MySpace
Klaus Nomi på Facebook

Za Bakdaz

Läs även andra bloggares åsikter om Klaus Nomi, opera, pop, intressant?

7 svar till “Klaus Nomi är värd en chans”

 1. Jag är ett stort fan av David Bowie men, Nomi klickar inte för mig. Jag får väl pröva igen men just nu har jag knappt tid att lyssna på den musik som jag vet att jag älskar, än mindre laborera med nya artister. Kram! 😉

 2. Jag fastnar nog inte direkt (men jag skall lyssna mer) men jag lägger in några låtar på min och Eriks gemensamma lista på Spotify. Han gillar nog detta.

 3. Vad är ett öga man har ju två . Gå in på wikeoedia sök på Nico dog 1988 Christina tyskt efternamn. Sångerska i Velvet Underground med Lou Reed. Där hittar du diskografier
  både med Velvet och solo. På Youtube hittar du en del låtar lyssna gärna på
  chelsie girl söker du på
  Bowie så får du fram en del låtar där hon sjunger duett med Bowie. På samma sätt gör du med Nina Hagen när du kommer till Youtube lyssna på African reggea och hennes version av
  Ziggy Stardust. Med tanke på din dotters musiksmak så kan jag tänka mig att Nico kan vara något för henne. Både Nico och Hagen finns upplagda på http://www.grooveshark.com att lyssna på. Ha en skön musikstund

 4. Tuija: Du måste lyssna mer… jag kan komma hem till dig och hjälpa till… (;-)

  Micael: Du måste hjälpa mig med länkar… jag klarar inte detta själv.

 5. Försök få tag i något av Nico som också rörde sig i samma krets som Nomi. Du behöver inte känna dig ensam dom galning han är bra. Om du inte redan har upptäckt Wolf Biermanns adoptiv dotter Nina Hagen så lyssna på henne också. Hon hörde till DDR’s största operasångerskor när hon utvisades med Biermann till väst där hon upptäckte punken.

Kommentarsfunktionen är stängd.