Nog var det lite pirrigt att ta sig till tågstationen för att fara ner till Göteborg. Mycket kunde ju hända på vägen. Nedresan gick bra och jag var framme till och med några minuter innan utsatt tid.

Jontas hade beskrivit för mig hur jag tog mig hem till honom. Från Drottningtorget så var det ganska nära och han bjöd på en middag som smakade superb. Vi satt och pratade tills ca en timme innan då jag gav mig iväg mot Ullevi.

Att köpa en t-shirt eller något minne av Madonna var inte att tänka på. Enormt mycket folk och tanken var att jag skulle fixa det efteråt. Men så blev det inte. Det var FÖR mycket folk helt enkelt och jag orkade inte tränga mig fram.

20090808_271
20090808_273

Paul Oakenfold inledde. Ett basljud som var enormt och bitvis jobbigt att lyssna på. Det bästa med honom var att han körde sin mix av Celebration.

Sen blev det paus. En lång paus. Madonna började spela nästan en timme efter Oakenfold och då var jag ganska mör. Sittplatserna på Ullevi var inte sköna.

20090808_277

Måste tillstå att när hon gick ut i tonerna av Candy shop så fick jag bita ihop. Det var häftigt. Tyvärr så måste jag sedan konstatera att jag satt för långt ifrån. Nu efteråt så känner jag det. Att fota och filma henne gick inget bra alls och den där riktiga partykänslan ville inte infinna sig riktigt. Den stora skärmen hade jag också lite problem med att se just för att jag satt så högt upp.

20090808_286

På min vänstra sida satt två tjejer som pratade en del med sig själva och på min högra en dam med en äldre man som var ganska tröga att få igång. Så var det även med många omkring mig.

Dock så lyfte det några gånger. Vid Into the groove, hyllningen till Michael Jackson, Celebration/Holiday, La isla bonita och kvällens höjdpunkt Like a prayer så stod vi upp. Klappade och rörde på dököttet så gott det nu gick. Så pass för min del att det känns i armarna idag. (;-)

Showen var proffsig och genomarbetad, på gränsen till överkoreograferad. Ingen låt lät som den brukar utan det var mixat och en del låtar gick i varandra och utrymme för spontanitet fanns det inte plats för. Ett par låtar var direkt dåliga och skulle enligt mig inte ha varit med överhuvudtaget.

20090808_291

Att få ha sett Madonna live var stort för mig personligen, men det var inte magiskt. Det var en underbar upplevelse och att jag verkligen kom iväg på hela det här äventyret.

Bästa numret:

Recensioner:
Aftonbladet
Göteborgs-Posten
Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet
Upsala Nya Tidning