ESC 2009: Ylande bulgar till final

eurovision09moscow Bulgarien ställer i år upp med bidraget Illusion som framförs av Krassimir Avramov.

En skön poplåt av modernt snitt. Han ylar en del men det passar in. Ju mer jag lyssnar på den, ju mer gillar jag både sång och yl. Men det är som att äta en gräddbakelse, att blir det för många lyssningar i rad så känns ett lätt illamående.

Stabil och säkert bidrag i studioversionen dock. För jag tycker att han svajar en del i deras nationella uttagning. Det är en markant skillnad att lyssna på den officiella videon och i deras uttagning. Kan han bara få ordning på sången live så tror jag att detta bidrag kan placera sig högt. Finalplats? Det vet man aldrig…

Läser på en blogg om att det varit en del konspirationsteorier kring hans seger.

Text: Krassimir Avramov, William Tabanau. Musik: Krassimir Avramov, Casie Tabanau

Officell video:

Så här såg det ut när han vann den bulgariska uttagningen:

Läs även andra bloggares åsikter om Eurovision Song Contest, Krassimir Avramov, Bulgarien, schlager, musik