Dödsdagen 1981

Tiden går. Obönhörligen. Ingenting står någonsin stilla. Allt är i rörelse, jämnt och hela tiden.

20090103_179Idag var det 28 år sedan min mamma frivilligt lämnade jordelivet. Det kändes riktigt starkt att hon var med mig och Ellet idag när vi besökte hennes symboliska plats i den stora staden.

Lätt snöfall och ett par minusgrader. En lång promenad.

20090103_163

Mammas gravplats ligger i Uppsala.

20090103_172

Vi tände ett ljus.

20090103_180

20090103_182

Ellet poserar efter lite tjat…

Det känns bra att ha tänt ett ljus hos mamma och Ellets farmor. En farmor han aldrig fått se utan som bara finns på plats i bokhyllan. Ett kort som vi pratar kring ibland.

När jag stod där vi gravstenen så skenade fantasin iväg. Jag tänkte mig 28 år framåt i tiden…(;-)

5 svar till “Dödsdagen 1981”

  1. Ja, det är ett intressant tankeexperiment – jag har inte en susning om hur jag eller livet kommer att se ut då. Förhoppningsvis lever jag fortfarande. Det glädjer mig förresten att du utgår från att du också gör det. Jag gissar att du har barnbarn vid det laget – låter inte det skoj? *flinar*

  2. Ramona: Tack! Dagen blev bra.

    Mia*: Hur jag mådde vid 71 och vad som hunnit hänt under dessa år. Att det är en ganska lång period som jag har kvar osv osv… hur gamla barnen är då och vad de kanske gör eller inte gör. Varm kram tillbaka!

    ann helena: Tack! Sorgen är inte alls som för några år sedan. Jag tänker på henne men känner inte sorg utan mer en tacksamhet att jag ändå fick ha henne som mor de första åren av mitt liv. Kram tillbaka!

  3. jag beklagar din sorg… har själv haft en mamma som dog tidigt av sjukdom, numera kan jag prata och tänka på det utan att omedelbart sörja, men när min sambos moster dog på nyårsaftonen så kom det upp igen, för hon var född ett år efter min mamma… min mamma kunde ha levt, men hon dog för 40 år sedan…
    kram

  4. Och vad tänkte du om framtiden? Undrade jag. Jag tycker det är fint att du tänker på din mor och att du känner att hon är med er. Kram!

Kommentarsfunktionen är stängd.