Bojkott av IE 8?

Den så kallade övervakningsfunktionen hos nya Internet Explorer 8 som kommer snart (finns nu som beta) känns lite olustigt tycker jag.

I det finstilta när man laddar ner IE 8 så kommer det stå att Microsoft förbehåller sig rätten att inhämta information från min dator när det gäller IP-nummer, språkinställning och de sidor jag besöker. Även hur länge jag är på en viss sida skall skickas till Microsoft.

Det kanske är dags att bojkotta IE 8 helt eftersom jag känner stor olust inför detta. Googles webbläsare Chrome fungerar på samma sätt, men med den skillnaden att informationen blir anonym efter 24 timmar. Säger dom i alla fall. Där var det påtryckningar som fick Google att ändra sig. Går det att göra detsamma med Microsoft? Tvivlar på det…

2 svar till “Bojkott av IE 8?”

  1. Arthur: Jag menar precis det jag skriver. En personlig bojkott eftersom jag alltid varit slav under IE.
    Opera har jag inte testat… kanske vore det något… vi får se.

  2. Bojkott av Internet Explorer 8? Hur menar du då? Alla väljer själv vilken webbläsare de vill använda.. Det är bara det att de flesta Internet användare inte riktigt vet att det finns annat att tillgå. (Finns dem som fortfarande använder urgamla versioner av Internet Explorer!)

    Själv använder jag Opera, eftersom att jag har upplevt själv genom tester & användandet av olika webbläsare att det är Opera som är snabbast, stabilast, och framförallt har bäst säkerhet.

Kommentarsfunktionen är stängd.