Att tänka tvärtom

Att tänka tvärtom. Inte låta det svarta och negativa som tyvärr ofta kommer först till mig få övertaget. Se till helheten och inte bara till sig själv. Även om det vid en första tanke kan vara otroligt jobbiga tankar.

Ett exempel är idag när frun skall iväg och träffa en före detta nätvän till mig. Min första tanke var ju direkt varför är frun helt plötsligt så intressant efter alla år av tystnad? Är det för att hon brutit upp från mig och tappat massor i vikt? För att hon inte längre prioriterar familjen först? Dessa tankar var det första som gick igång inom mig och min inställning till denna före detta nätvän blev ännu sämre.

Men sen så försökte jag se på detta ur fruns perspektiv och då kändes det mycket bättre. Jag la ifrån mig mina värderingar och mina tankar kring människan. För leder detta till att frun kan och vågar prata av sig med någon utomstående så är det ju strålande, eller hur? Det kanske är av den anledningen att hon faktiskt nu bryr sig om frun? Att hon också skall ha möjlighet att komma ut på andra sidan utan några jobbigheter kvar i kroppen? Denna människa är ju också proffs på just detta med skilsmässor och kvinnor som behöver stöd och det måste ju vara perfekt för frun. Jag kan ju inte återigen lägga in mina privata värderingar gentemot denna människa utan måste ju se till min frus bästa, eller åtminstone vara neutral. Det mår vi ju alla bättre av.

Det må låta nobelt och präktigt, men så känner jag faktiskt inför detta nu. Sen om frun inte alls tycker att det funkar att samtala med henne, det är ju en helt annan sak. Bara att tänka tvärtom känns faktiskt befriande för mig och så slipper min svarthet drabba andra som är nära mig.

Sen måste jag bara tillägga att det kommer vara svårt för mig att inte skriva om det som nu pågår. Så Christer, jag kommer garanterat att fortsätta att ventilera det som finns inom mig och som rör min skilsmässa. Dock skall jag bara prata om mig själv och mina tankar och inte mer hänga ut frun eller andra som är berörda av detta. Det känns inte rätt.

Ett svar till “Att tänka tvärtom”

Kommentarsfunktionen är stängd.