Att bäras fram

070714_02.jpg

Jag lunchar helst ensam nu. Det är skönast så och när vädret är bra så har jag ett favoritställe. Börjar jag inte se lite sliten ut?

070714_01.jpg

En enkel baguett och en light cola. Problem att få i mig detta trots att baguetten i vanliga fall skulle sväljas i ett par tuggor. (;-)

070714_03.jpg

Jo, jag sa att jag älskar att sitta just här vid Islandsfallet. Förutsättningen är ju att solen är med och att värmen finns där. Det är så rofyllt på något vis. Att filosofera och se människor passera lugnar mig.

070714_04.jpg

Jag får så mycket stöd och hjälp nu från många håll. På jobbet är förståelsen total och frågan kommer flera gånger att detta är ju något du velat länge. Du har ju mått så dåligt de sista åren i din relation och då måste ju ändå detta vara något positivt? Jag bärs fram av orden och av att människor vill mig väl. Låt tiden jobba och håll ingenting tillbaka säger de. Det tar tid och låt det ta tid. Älta gärna. En kollega sa att till mig kan du komma och älta hur mycket du vill, när du vill… fan vad det var skönt att höra!

Jag måste hålla alla dörrar öppna nu och tänka på mig själv mera och inte fastna. En flytt in till storstan ser numera ut som ett alternativ om det inte finns någonting där jag bor idag. För jag kommer inte att orka gå kvar och harva i huset alltför länge. När jag mår dåligt så är det min egen självkänsla jag spolar bort. Jag ser den inte. När jag mår bättre så känner jag mig värd någonting bra och ett liv där jag vågar vara mig själv. Jag blir förundrad över mig själv hur fort dessa känslor kan skifta inom mig.

Jag vet att jag nu är där igen och pratar om min skilsmässa, men det är svårt att komma runt den just nu. Jag försöker tänka på annat, men det är svårt. Jag tror att så länge vi bor i samma hus så kommer det att vara oundvikligt. En kär nätvän sa till mig idag att försöka se på detta att exfrun nu släpper dig fri efter alla år av tjafs och att jag måste göra detsamma om henne. Hon formulerade det så fint och att få den aspekten gjorde mig gott.

Jag är inte ensam. Jag vet det. Mitt hjärta fylls av en sådan oändlig tacksamhet för att människor bryr sig om mig och vill mig väl. Jag har ofta haft så svårt att ta till mig sådant, men nu går det rakt in. Det är underbart!

6 svar till “Att bäras fram”

 1. Varför ska du inte blogga om det som är framme hos dig mentalt? En skilsmässa är en kris och en kris går inte över bara för det gått en vecka och du bestämmer dig för att nu är det över. Det är inte över på långa vägar och du måste och ska bearbeta allt gång på gång i flera år.

 2. Vännen…. Glad att mina ord och meningar kan göra dig gott! Du är starkare än du tror och när du funnit din inre frid så kommer alla pusslebitar att falla på plats…
  Det är inte fel att vara ledsen, arg eller ”svartsjuk”. Det är en del i proseccen att bli ”hel” och där hjärna och hjärta är samspelta med varandra….

  Under tiden finns många i din härhet däe att ”ta emot dig” när du faller lite….

  Kramar om!!

 3. åh, Jerry, jag känner så för dig. Jag tror – eller vet – att du kommer att klara det här. Det finns många som vill dig väl. Kramar i tusental!

 4. Inte är det så enkelt att tänka på annat heller. Du genomgår ju en kris nu och inga kriser är helt okomplicerade. Många blandade känslor finns ju där. Älta låter så negativt på nåt sätt. Det är ju en process som behövs i det hela; något som ej går att komma ifrån. Att bearbeta. Att acceptera. Känslor av sorg. Ledsenhet. Frustration. Allt finns där. Känslan tar över. Inte går det att vara förnuftig och klartänkt och hurtglad i det hela. Så hanterar nog ingen en kris. Ta den tid du behöver. Stora drastiska omställningar kan man ju inte bara sopa under mattan hur som helst. Så för min del får du ventilera dina känslor och skilsmässan hur mycket du vill. Jag tycker inte det är att älta. Du behöver bearbeta; inga konstigheter alls.

  Styrkekramar till dig

  Du är så oerhört bra på att uttrycka dina känslor i skrift.

 5. Jag tror att ett miljöombyte gör gott, så jag ser stodstaden som ett bra alternativ. Även om staden ligger på fel sida av landet. 😉

Kommentarsfunktionen är stängd.