Lunch med svärmor

070811_10.jpg
Inom mig far tankarna åt alla håll…

Svärmor bjöd oss idag på lunch. Det var en helsmarrig ostpaj med sallad. Jag tog några bilder från de timmar som vi tillbringade hos henne. De finns i min bildblogg som du hittar här!

Eftersom hon fortfarande inte vet hur det ligger till, så var det lite jobbigt emellanåt att sitta där och försöka vara som man alltid brukar vara vid de träffar vi har. Sen när hon berättade att hon planterat lupiner åt mig (jag älskar lupiner, det är min favoritblomma) som jag skulle få sedan för att plantera ut i vår trädgård, då blev jag ledsen. Jag höll givetvis masken, men inom mig så blev det väldigt jobbigt. Jag vet ju att svärmor gillar mig och detta var ännu ett bevis på det.

Det finns så många aspekter i en skilsmässa. Detta var en av dem. Ja, det kändes sorgligt på något vis det hela. Svärmor vet en del om mig och hon var den som körde mig till sjukhuset den gången 1997 när jag mådde som sämst. Hon har sett mina jobbigaste sidor och hon vet om min historia, mer än någon annan på fruns sida. Även om hon har haft svårt att berätta och tala om hur hon känner så har hon på annat sätt visat att hon bryr sig om mig, just genom att komma med saker som jag pratat om och sådant jag i förbifarten nämnt att jag tycker om. Jag har faktiskt gråtit ut inför henne och berättat saker som ingen annan vet någonting om på fruns sida.

Så nu sitter jag här igen och har nära till de där jävla tårarna. Men det var ändå värt allt att få träffa henne igen, trots att jag aldrig kommer att få se de där lupinerna i jorden här vid vårt hus.

3 svar till “Lunch med svärmor”

  1. …och lupiner går alldeles utmärkt att plantera i en balja på en balkong också… *kram*

  2. Men lupinerna finns väl kvar hos henne; då får du njuta av dem där. Hon verkar klok och kommer nog att förstå vad som händer med er och varför.

    Kramar!

Kommentarsfunktionen är stängd.