Allt har ett slut

Nu är det definitivt. Huset säljs och en ny era börjar för oss båda. Mäklaren var kanon och gjorde ett trovärdigt intryck. Vi riktigt kände att han ville vårt väl.

Förhoppningen är att vi kan stycka av tomten, vilket kommer göra gott för vår ekonomi när vi skall köpa nytt. Nu hoppas vi bara på att kommunen säger ja. Det blir ytterligare ett par veckors oro och väntan.

Tårarna kom förstås som vanligt eftersom det nu är så konkret det hela. Det finns en sorg i det hela, fast samtidigt så känner jag nu att det bara finns en väg framåt. Att titta bakåt på det som har varit och inbilla sig att det var bättre är att ljuga för sig själv. Jag är säker på att detta både för mig och frun är bättre, även om det under några månader kan bli tungt och känslosamt.

Jag vet inte vad det är som har hänt med mig, men jag har fått en sådan energi. Vill göra saker och inte sitta still. Så efter det att mäklaren åkt så rensade jag huset på papper och burkar och åkte iväg till återvinningslådorna. I morgon skall jag rensa ur lite tyngre grejor såsom gamla möbler och pryttlar som ingen av oss vill ha med i våra nya hem.

Allt har ett slut och detta kommer att bli bra. Det känner jag.

5 svar till “Allt har ett slut”

  1. Så bra att det går framåt! Det känns lite sorgligt bara att läsa om att huset ska säljas, men jag håller med Jontas att det ska bli spännande att höra mer om hur ni tänker. Kommer ni tillexempel att bo kvar i samma område båda två?
    Kram på dig!

  2. Jag har följt ditt bloggande under ett antal år nu och det var länge sedan, om någon gång, som jag läst att det händer konkreta saker som för ditt liv framåt.

    Nu när det väl är spikat hur ni vill ha det finns det bara en väg att gå. Fullfölj den, och låt inte de tillfälliga (!) svackorna få dig på andra, och mer negativa tankar om framtiden igen.

  3. Hur tänker ni er nya boenden? Villa/lägenhet, storlek? Jag förmodar att ingenting är klart men ni har vill minimikrav och föreställningar? Berätta!

    Själv får jag bara energi när jag har migrän. :/

Kommentarsfunktionen är stängd.