Mod på ett plan

En kommentar i förra posten gör att mitt inlägg om döden och självmord blir väldigt konstigt tycker jag. Jag måste då försöka förklara vad jag menar.

Jag vet vad det handlar om när någon tar sitt liv. Någon nära och någon som betyder mycket för en. Att ta sitt liv och lämna allt bakom sig är INTE mod och inte något som jag vill skriva gott om. Man lämnar så många nära och kära i sticket på ett plan, på det jordiska planet. Sen har ju jag min tro där jag är övertygad att ångern gör att de ändå stannar kvar vid ens sida livet ut.

Det är min tro och det är bara något man kan spekulera i, men bara för att man lämnar det jordiska, det fysiska så finns ändå medvetandet och omtanken kvar kring de man lämnar. Det är ingen bortförklaring och något som gör att jag tycker det är modigt att ta livet av sig. Det är inte modigt.

Modet (nu låter det ordet helt fel) eller den personliga svartheten att ta ett beslut istället för att stanna kvar i något man fastnat i är något jag själv aldrig skulle våga mig på. Jag har tidigare hotat och indirekt nämnt att jag vill lämna in, men det har livet lärt mig att sådant gör man inte om man inte verkligen menar det. Det gör ens anhöriga otroligt ledsna och får dem att må dåligt. Det är för mig helt fel väg att gå. Jag kan ju bara tala för mig själv och känner nu att ordvalet mod är lite felriktad. Men det är ändå tycker jag mod på ett plan att gå hela vägen, att inte bara hota och stanna kvar och vara svart.

Det är absolut inget jag beundrar eller anser vara bra. Ville bara försöka klargöra detta, men är inte alls säker på att jag lyckats…

2 svar till “Mod på ett plan”

  1. Tack för din förtydligan, blev lite skraj där ett tag.. För mig är mod att välja livet, att våga leva även om det är tufft… om och om igen. Jag kanske är godtrogen, jag jag inbillar mig att det blir bättre när man tagit sig genom det jobbiga. Sen kommer det bli bättre, ordna sig. Det måste det göra, för var är rättvisan i lidandet annars?
    Roligt att du är tillbaka Jerry. Du är bra! *kram*

  2. Jag fattar vad du menar tror jag, tack för att du förklarade lite mer 🙂

Kommentarsfunktionen är stängd.