Fri från rädslan

Är det verkligen otillräckliga vi känner oss? Det kanske är tvärtom, att den enorma kraft vi har inom oss skrämmer?

Skrämmer inte ljuset mer än mörkret? Egentligen? Mörkret känner många till och hur paradoxt det än kan låta så finns i detta en trygghet, medan ljuset som många gånger är okänt skrämmer.

För är det inte så att vi alla är Guds barn och vi alla kan om vi vill vara lysande, fantastiska, begåvade och otroliga? Hur kan vi undgå att vara det? Det ligger inget gott i att göra sig liten, göra andra osäkra.

Föddes vi inte alla till att förverkliga Guds härlighet inom oss? Det finns inte bara i några av oss, utan just i oss alla. När vi låter ljuset skina i oss så ger vi omedvetet andra samma tillåtelse. När vi gjort oss fria från vår egen rädsla, gör vår närvaro andra automatiskt fria. Faktiskt.

Jag vet att det i denna värld är så svårt att se detta ibland. Dagligen matas vi med mord, misshandel, krig och ”ondska”. Det är inte lätt ibland. Men att allt detta ”onda” händer utan mening är för mig ännu värre. För mig finns det ett högre perspektiv, en högre mening med livet på jorden. Jorden är vår skola för lärdom, jorden är ”helvetet” helt enkelt om jag hårddrar det lite.

Titta ut i världen, titta ut i din närmiljö, vilka är rädda? Vilka bygger murar?
Rädslan är motsatsen till kärleken. Rädsla är okunskap. Att vara rädd är att inte har hittat till det som gör oss trygga. Det som gör oss trygga finns där, om vi bara tillåter oss att släppa taget om prestigen, om det materiella och om alla falska föreställningar om att andra är orsaken till det liv jag lever. Att bli fri från rädslan kräver mod, mycket mod.

(2002)

2 svar till “Fri från rädslan”

 1. Det känns ju nästan som om jag plankat den texten… läskigt faktiskt eftersom jag inte känner igen personen som sagt detta sedan tidigare… men vi kanske är fler som tänker på samma sätt? Vem vet?

  Kul att se dig här förresten, allt gott till dig!

 2. Din fina text fick mig att tänka på det här citatet (som visst inte alls kommer från Nelson Mandelas inauguration speech som många tror):

  ”Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.

  It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?

  Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you.

  We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

  As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.”

  » hittade citatet här

Kommentarsfunktionen är stängd.